SE | ENG

Vi levererar kompletta lösningar för digitala möten och event

Digitala Möten

Vi levererar kompletta lösningar för digitala möten och event. Det kan vara ett webinar eller digitalt seminarium, en livestream, en videokonferens, en virtuell konferens eller en virtuell mässa. Med en streaming och interaktivitetsplattform når du enkelt ut och kan engagera dina deltagare och kan även sända direkt till teams och zoom. Vi har fullt utrustade studios med all teknik som behövs för att göra en streaming eller en livesändning och vi har mobila studiolösningar som ger oss möjligheten att sända ditt event från en plats du väljer.

Hos Edge får du en projektledare som koordinerar alla olika bitar som behövs för att göra ett lyckat digitalt event. Vi är med dig hela vägen från idéstadie till planering till genomförande och fungerar både som bollplank och erfarenhetsbank med vår erfarenhet av olika digitala lösningar.
Kontakta oss angående digitala möten

Våra tjänster för digitala möten

Här har vi samlat några av de tjänster och lösningar vi erbjuder inom digitala möten. Hittar du inte det du söker? Kontakta oss för mer information.

Streaming

Vi har lång erfarenhet av livesändningar och streaming. Vi har all utrustning och personal som krävs för att streama en konferens, föreläsning, kongress eller konsert. Vi använder flera olika streamingplattformar beroende på vad som passar projektet bäst, några av dem är t ex Dacast, Wowza och Vimeo. Valet av plattform styrs bland annat av vilken säkerhetsnivå man är ute efter och om streamen ska användas tillsammans med någon form av interaktivitet. Om du är osäker på vilken plattform som passar bäst för ditt event så hjälper våra erfarna projektledare gärna till.

Plattformar för interaktivitet

Utöver de plattformar för streaming nämnda ovan använder vi också ett flertal plattformar för interaktivitet. Dessa används när man vill att deltagarna ska kunna nätverka med varandra, skicka in frågor till studion, göra polls och omröstningar och digitala breakouts.

Vi har ett nära samarbete med det svenska plattformsföretaget Twebcast kan tillsammans med dem erbjuda en plattform som har både streaming och interaktivitet på samma ställe. Med plattformen har du full kontroll på sändningen och interaktiviteten i ett och samma verktyg och deltagarna behöver bara logga in på ett ställe. Läs mer om plattformen här.

Vi har även lång erfarenhet av Pixilab Moments och Mentimeter som också är utmärkta verktyg för interaktivitet både till digitala och fysiska event. Kontakta oss så hjälper vi dig att hitta plattformen som passar ditt event bäst.

Inspelningar

Har man inte behov av att sända sitt event live går det lika bra att göra en inspelning och sända det vid ett senare tillfälle. Vi kan leverera det inspelade råmaterialet direkt till dig eller hjälpa dig med både med redigering och sändning. Detta kan vara ett mycket effektivt alternativ då man har möjlighet till omtagningar och redigering innan sändningen når deltagarna. Man kan också vara flexibel med inspelningstid och datum och har mycket lättare att hitta lediga tider i våra inspelningsstudios.

Live on tape

Ett annat alternativ till livesändning och livestream är att sända en så kallad live-on-tape. Programmet spelas in i förväg för att sedan sändas/streamas vid ett specifikt tillfälle. Deltagaren får samma livekänsla som om det verkligen var direktsändning men du som arrangör får möjlighet till omtagningar, redigering och flexibilitet i inspelningsdatum.

Live On Tape går naturligtvis att kombinera med en interaktivitet som sker live men som inte är beroende av lokaler och personal på samma sätt som en livesändning.

Har man ett större event med en huvudsändning och flera parallella spår som t ex breakouts så kan ett alternativ vara att göra en kombination av live och line on tape. Istället för att etablera flera studios och livesända samtidigt så förinspelar man en del material och sänder det parallellt med livesändningen.

Studios för inspelning

Som en del i vår lösning för digitala möten har vi byggt flera studios för olika typer av streamingar och inspelningar. Vi har både mindre studios för snabba och kostnadseffektiva inspelningar av intervjuer och webinarier samt större studios för stora inspelningar. Alla våra studios hyrs fullutrustade med all teknik och personal som krävs för att göra en professionell inspelning eller sändning.

Vill man hellre sända från sina egna lokaler eller annan extern plats så har vi också lösningar före detta. Vi kommer ut till dig med en mobil studiolösning och riggar en komplett teknisk lösning för sändning.
Läs mer om våra studiolösningar

Talare på länk

I de flesta digitala möten vi gör så har vi talare som ansluter via länk. Vi jobbar oftast med verktyg som Teams, Zoom eller Skype men våra system är även kompatibla med andra plattformar. Våra erfarna tekniker ser till att dina externa talare är anslutna med bra kvalitet i god tid innan dom ska delta i mötet.

Hybridevent

När man kombinerar ett fysiskt möte med deltagare på distans brukar vi kalla det för ett hybridmöte. Det kan vara en studiosändning med 20 deltagare i studion och tusentals som deltar digitalt, eller 500 deltagare i studion och 20 som deltar digital. På Quality Hotel Friends finns vår egna Strawberry Fields Studio som är perfekt för hybridevent. Här finns en stor studioyta med möjlighet att sätta upp till 800 gäster i samma lokal.

Virtuell Mässa

Virtuell Mässa Som den del i vårt utbud för digitala möten kan vi också erbjuda virtuella mässor. I sin enklaste form låter du dina utställare skapa virtuella montrar i form av webbsidor i vår plattform och låter dina besökare navigera runt bland utställarna, utforska produkter och interagera med utställarna med video eller chat.

Vill du ta det ett steg längre så kan vi skapa interaktiva 3d-modeller av såväl mässhallen som montrarna och på så sätt skapa en helt unik mässupplevelse.

Oavsett väg så erbjuder plattformen säker registrering och fullständig statistik för utställarna.

Kontakta oss om virtuella mässor